четвер, 11 січня 2018 р.

Творча співпраця з художнім музеєм

Творча співпраця з художнім музеєм.

                   21 березня у мистецькій залі  Лебединського художнього музею ім. Б.К. Руднєва,  відбувся літературно – музичний вечір «Поезія – це скарб усіх віків, це діамант величиною в слово». Ось уже понад чверть століття цієї дати відзначається Всесвітній день поезії.
Про тих, хто дарує оточуючим тепло серця, добрий настрій, хто словом доносить до нас красу і велич рідного краю, збуджує почуття, розповідала ведуча, науковий співробітник музею Алла Подвезько.
Свої поезії представили лебединські поетеси Оксана  Мороз  та Аліна Огієнко. Прекрасні талановиті жінки декламували твори, у яких звучали проблеми молодих палаючих душ, що часто бунтують, шукаючисвої шляхи, свої ідеї, відкриваючи давно відкриті істини, щиро ділилися  своїми  почуттями  у весняну пору, яка навіває в душі спогади, спонукає до роздумів про життя, природу. Але ніякий справжній мистецький захід не може відбутися без музики, пісні. Тому виступи студенток педучилища Надії Леонтієвої та Нелі Альбіт (керівник Н.М. Деменко) стали окрасою свята весни і поезії, зачарували слухачів, викликали захоплення, шквал емоцій. Яку велику силу мають звуки  музики, яка таємниця прихована в них, яке неповторне, величне явище, створене людиною, зігріте душею, оспіване, озвучене серцем. Тож нехай пісня летить через віки, вбирає в себе мудрість століть, і повертається до людей, даруючи віру, надію й любов.


 "Наша дума, наша пісня не вмре, не загине".  Вокальне слово завжди сприймається краще, воно діє на ментальному рівні.

 Українська пісня - це одухотворене слово, це самобутній спів, вокальна харизма, це таємниче аргомовлення.

Вражені слухачі надовго запам'ятають цю зустріч.

Немає коментарів:

Дописати коментар